Главная » 2013 » Март » 30 » Відбувся пленум Вінницького обласного комітету КПУ
20:33
Відбувся пленум Вінницького обласного комітету КПУ
30 березня у Вінниці відбувся пленум Вінницького обласного комітету Комуністичної партії України. У роботі пленуму взяв участь секретар центрального комітету Комуністичної партії України Георгій Володимирович Буйко.

Пленум розглянув питання «Про виконання постанови об’єднаного Червневого (2010 року) Пленуму ЦК и ЦКК Компартії України «Про підвищення ролі первинних партійних організацій у зміцненні організаційної та ідейної єдності партії». 

     Відкрила пленум перший секретар Вінницького обкому КПУ Закусилова Лідія Олексіївна. У своїй доповіді вона провела детальний аналіз виконання постанови Червневого Пленуму ЦК і ЦКК КПУ.

Лідія Олексіївна наголосила: «Від роботи первинних парторганізацій, від того, наскільки міцно вони пов’язані з трудовим народом, у вирішальній мірі залежать наші успіхи і невдачі. А неодмінною умовою високої боєздатності партійних організацій, їх авторитету і впливу на маси є ідейна і організаційна єдність партійних лав».

-Сьогодні актуальність винесеного на обговорення Пленуму питання посилюється рядом важливих обставин, - сказала Лідія Закусилова. - Перш за все тим, що в результаті парламентських виборів політична ситуація в країні продовжує погіршуватися. В той же час необхідно враховувати, що кардинальних змін у суспільно-політичному житті не сталося. Реальна влада в країні належить крупному капіталу. В суспільстві наростають протестні настрої. Правлячий режим втрачає довіру і підтримку, однак ще багато людей не позбулись віри в обіцянки влади та «псевдоопозиції». Як наслідок – результати виборів 2012 року, де за ВО «Батьківщина» проголосувало 45,01% виборців, за ПР – 17,38%. Це відбувається на фоні безпрецедентної демагогії і популізму прозахідних, правонаціоналістичних сил, які використовують гасла лівих і ту обставину, що влада потурає провокаційним, протизаконним діям неонацистів, а нерідко і підтримує їх. Реальна влада в Україні належить капіталу, інформаційний простір залишається в розпорядженні націоналістичних сил.

У цій обстановці особливо зростає відповідальність усіх ланок партії, передусім її основи – первинних організацій за проведення цілеспрямованої роботи в масах по роз’ясненню позиції Комуністичної партії з корінних питань життя країни, викриттю антинародної і антинаціональної суті правлячого режиму, його політики, висвітлення реальних шляхів виведення країни з кризи.

Виконуючи рішення об’єднаного Червневого (2010 року) Пленуму ЦК і ЦКК Компартії України «Про підвищення ролі первинних партійних організацій у зміцненні організаційної та ідейної єдності партії», багато партійних організацій набули цінного досвіду організації мас, зміцнили свої позиції і вплив серед різних загонів трудящих. Це підтвердили вибори народних депутатів України в ході яких 70 659 трудящих нашої області відкрито заявили про свою відданість соціалістичному вибору.

-І тут, - наголосила перший секретар Вінницького обкому КПУ, - вкрай важлива підтримка знизу – з боку первинних партійних організацій, їх активна, бойова, наступальна позиція. Будемо відверті: в цьому відношенні наші парторганізації часто поступаються нашим політичним противникам, які діють нахабно і безцеремонно. Якісного підвищення ефективності роботи первинних партійних організацій вимагає і підготовка до майбутніх виборів до органів місцевого самоврядування, а потім і до виборів Президента України. Вибори будуть серйозним випробуванням для нашої партії. Підсумки останніх виборчих кампаній, явно недостатні для нас, показали, що Компартії, за умови проведення виборів по змішаній системі загрожує суттєва небезпека. А суть ситуації в тому, вирішальне значення матимуть великі гроші, що через підкуп, безцеремонне використання адмінресурсу дозволить провести в ради товстосумів або їх ставлеників і витіснити з виборних органів представників трудящих. Так що нас чекає серйозна боротьба!

Але при будь-якій системі вирішальне значення має конкретна робота внизу, безпосередньо з виборцями. І на передньому фронті – первинні партійні організації. Від їхнього вміння знайти підхід до людей, рекомендувати до обрання депутатами, головами міст, сіл та селищ найбільш авторитетних товаришів, здібних організаторів, які зарекомендували себе конкретними справами, залежить дуже багато. А ось з цим у нас проблеми. Кадровий резерв у більшості партійних організацій не відповідає вимогам часу. Рівень роботи в масах недостатній. Докорінно змінити ситуацію, підвищити рівень роботи партійних організацій в головному, низовій ланці – в цьому призначення і сенс сьогоднішнього Пленуму.

Що ж потрібно зробити, аби «первинки» були готові до вирішення поставлених завдань? Лідія Олексіївна вважає, що слід звернути увагу всіх партійних комітетів та організацій на вкрай незадовільну роботу по реалізації постановленого вищеназваним пленумом завдання – підвищення боєздатності й активності всіх партійних ланок та посилення впливу в суспільстві. Прикро, що на сьогоднішній день продовжує залишатися вузькою географія партійного впливу, що не дозволяє результативно виконувати партійні рішення. Конституційна заборона створювати партійні організації на державних підприємствах, у навчальних закладах, установах та організаціях (на приватних підприємствах діяти організаціям нашої партії не дозволяють господарі) загальмувала процес створення парторганізацій за професійною ознакою.

Розширення мережі партійних організацій, поповнення партійних рядів свіжими, молодими силами залишається нашим найважливішим завданням.

Головрила Лідія Олексіївна і про те, що велика частина первинних парторганізацій потребує кадрового зміцнення. На зміну секретарям, не здатним виконувати повноваження, не прийшли енергійні, ініціативні лідери, здатні результативно вирішувати завдання, що стоять перед партією. Ці упущення в роботі стали можливими через малочисельний прийом в члени партії, відсутність системи в підборі, розстановці та вихованні кадрів партійного активу та дієвого резерву на секретарів первинних партійних організацій, неефективності системи контролю по вертикалі партійних структур, що призвело до невиконання ряду партійних рішень. У результаті формальної підготовки звітно-виборних кампаній, безконтрольності за їх підготовкою з боку партійних комітетів, звітно-виборні збори не зуміли мобілізувати первинні парторганізації на ефективне виконання рішень вищезазначеного Пленуму.

-Найважливішим нашим завданням, - сказала Лідія Закусилова, - є докорінне поліпшення керівництва первинними партійними організаціями, здійснення невідкладних заходів щодо їх організаційно-політичного зміцнення, піднесення рівня внутріпартійної і масово-політичної роботи, підвищення ролі у проведенні політики партії, зміцнення її зв’язків з масами.

-Товариші! – підвела риску під своєю доповіддю перший секретар Обкому КПУ. - Докорінне поліпшення роботи первинних партійних організацій – вирішальна ланка в провадженні модернізації партії, тобто, підвищення бойовитості всіх її ланок, посилення впливу в суспільстві. Модернізація – це постійний процес оновлення, омолодження і вдосконалення партії, без чого неможливо ефективно боротися з буржуазним режимом.

Далі відбулося обговорення доповіді Л.О.Закусилової, у якому взяли участь перший секретар Вінницького МК КПУ О.Г.Кулісіді, секретар Крижопільського РК КПУ В.В.Коваль, секретар Чернівецького РК КПУ О.Д.Шостаківський, перший секретар Могилів-Подільського МК КПУ В.М.Обертас, секретар Липовецького РК КПУ В.М. Кондратюк, перший секретар ОК ЛКСМУ С.В.Матищук, другий секретар Жмеринського РК КПУ Д.Б.Логунов, другий секретар Іллінецького РК КПУ В.Д.Дядюк, перший секретар Хмільницького РК КПУ А.В.Вознюк та перші секретарі інших райкомів Компартії.

Вони спільно порадилися, як підвищити боєздатність первинних організацій, як добитися, щоб всі «первинки» були готовими піднімати і вести трудовий народ на боротьбу за досягнення наших програмних цілей, за соціалізм.

Про великий об’єм майбутньої роботи говорив у своєму виступі і секретар центрального комітету Комуністичної партії України Георгій Володимирович Буйко. Він наголосив, що пропагандистська робота всіх ланок партії, у тому числі й первинних, повинна стати наступальною та навіть агресивною. Не можна залишати безкарними помилки противника! Існує досить усталений набір звинувачень, на які у кожного з нас має бути вироблений настільки ж стандартний, вивірений і доведений до всіх пропагандистів набір пояснень і контрзвинувачень.

-У нинішній ситуації, - сказав Георгій Буйко, - ми зобов’язані спрацювати на всі 100%. Досвід, що ми отримали в період виборів 2012 року, є неоціненним. Ми проаналізували як негативні, так і позитивні сторони в роботі. Отже допущених помилок повторювати не будемо. Головне – активно включати в дану роботу усі без винятку первинні парторганізації уже сьогодні! Важливим елементом поповнення реєстру партії є участь у виборчих кампаніях різного рівня. У відповідності з рішеннями 44 з’їзду партії та законодавства України з даного питання, партія приймає обов’язкову участь у всіх виборчих кампаніях і при цьому вирішує політичне завдання – підвищення іміджу партії і розширення партійного впливу серед населення, а також організаційно-партійну – зміцнити і збільшити кадровий склад організації, інституту прихильників і реєстру виборців партії, підвищити професіоналізм парторганізацій всіх рівнів в політичній боротьбі. Неучасть у виборчих кампаніях будь-якого рівня надалі буде розглядатися як відмова від виконання рішення 44 з’їзду партії з даного питання. Потенціал у партії є і наше завдання, шляхом активізації роботи первинних парторганізацій його наростити і для цього є всі можливості. І найголовніше в роботі «первинок», кожного члена партії – це переконати людей, що окрім них самих, їхні інтереси захистити ніхто не зможе.

Приємно, що є серед «первинок» і такі, які вже сьогодні можуть бути зразком для інших і мають гарний досвід, котрим можуть поділитися з іншими. Ці первинні партійні організації наприкінці пленуму були відзначені грамотами, як переможці конкурсу.

Серед переможців були міські «первинки» із Могилів-Подільського №3 (1-е місце), Вінницька №45 (2-ге місце) Колосюк К. М. та Гайсина №3 (3-тє) Захарова Л. І..

Кращими серед первинних партійних організацій райкомів стали с. Івча Літинського району (1-е місце) Драчук А. О., с. Каташин, Чечельницького (2-ге місце) Білявська В. А. та с. Будьки, Жмеринського (3-тє) Бабій П. І. районів.

Із розглянутих питань Пленум Вінницького обкому КПУ прийняв відповідні постанови.

http://www.vn.cominformua.com/index.php/razdeli/aktualnie-novosti/item/578-vidbuvsya-plenum-vinnitskogo-obkomu-kpu

Категория: В ОБЛАСТИ | Просмотров: 554 | Добавил: Entomology | Теги: Комуністична партія України, КПУ, обласний комітет, Ладыжин, пленум | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]