Главная » 2013 » Март » 27 » Досить Україні сидіти на "шпагаті". Потрібно визначатись!
21:08
Досить Україні сидіти на "шпагаті". Потрібно визначатись!
26 березня в приміщенні Вінницької обласної бібліотеки імені Тімірязєва відбувся «круглий стіл» на вкрай злободенну сьогодні тему: «Митний союз Російської Федерації, Білорусі та Казахстану – шлях до порятунку України». Учасники розмови, ініційованої обласними товариствами «Україна-Росія», «Україна-Білорусь» та обкомом Комуністичної партії України вважають, що Україна, український народ у виборі зовнішньополітичного вектора знаходяться на роздоріжжі. З одного боку так звана українська «еліта» проголосила безальтернативним курс на євроінтеграцію, про що свідчить заява Верховної Ради України від 24 лютого минулого року. З іншого – більшість українців, незважаючи на масовану пропагандистську обробку свідомості людей олігархічними та провладними ЗМІ, бачать майбутнє країни винятково у співдружності з Росією, у посиленні економічних зв’язків саме з цією братерською країною.

Учасники «круглого столу», серед яких був і народний депутат ВР від КПУ Михайло Іванович Герасимчук, вважають за необхідне заявити про підтримку курсу на вступ України до Митного Союзу Російської Федерації, Білорусі та Казахстану, як єдиний для країни в нинішній ситуації шлях до уникнення соціально-економічного колапсу та втрати державності.

Особливістю поточного моменту є необхідність якнайшвидше визначитись, куди ж іти – до Митного Союзу з Росією чи до Євросоюзу. Зволікання із цим – без перебільшення – доленосним рішенням може мати для України катастрофічні наслідки, беручи до уваги нинішній стан її економіки та соціально-гуманітарної сфери.

Учасники «круглого столу», обговоривши нинішню ситуацію в країні, прийшли до спільного висновку: шлях до порятунку України, до збереження її державності, виведення країни на магістральну дорогу розвитку людства лежить винятково у площині вступу до Митного Союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Аби розмова не залишилася тільки розмовою та з метою активізації населення області щодо роз’яснення переваг вступу України до Митного Союзу, учасники «круглого столу» вирішили створити протягом десяти днів обласний координаційний штаб за участю представників політичних партій та громадських організацій, які поділяють цю точку зору. Штабу необхідно спланувати і провести відповідні заходи.

А ще вирішили за необхідне вимагати від органів місцевої виконавчої влади та самоврядування сприяння у цій роботі, надання можливості роз’яснювати позицію прихильників вступу до Митного Союзу у регіональних засобах масової інформації, видавцями яких є органи місцевої влади та в інший спосіб.

Звернутися до керівників незалежних та комерційних ЗМІ з проханням давати можливість прихильникам євразійської інтеграції висловлювати свою точку зору.

Вимагати від Президента України та Верховної Ради проголошення та проведення Всеукраїнського референдуму щодо вибору інтеграційного курсу країни, розглядаючи це як форму реалізації українським народом права вибору свого майбутнього.

Рекомендувати обласному координаційному штабу залучити до роботи з підготовки та проведення референдуму представників усіх політичних партій та громадських організацій, які поділяють ідею вступу України до Митного Союзу.

Україні час негайно визначатися! Неможливо вічно сидіти на зовнішньополітичному «шпагаті» і рухатися вперед. Момент істини уже настав. Якщо проґавимо цей час, бездумно витрачаючи його на вагання й порожні дискусії, то втратимо країну.

http://www.vn.cominformua.com/index.php/component/k2/item/577-dosit-ukrayini-siditi-na-shpagati-treba-viznachatis

Категория: В ОБЛАСТИ | Просмотров: 522 | Добавил: Entomology | Теги: обласний комітет, областной комитет, Коммунистическая партия Украины, коммунист | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]